Zwemmerseczeem

Zwemmerseczeem, ook wel voerschimmel genoemd.

ZanitaZ probiotische zwemmerseczeem spray

zwemmerseczeem+20ml

Zwemmerseczeem, ook wel voetschimmel genoemd, is een veel voorkomende schimmelinfectie die de huid van de voeten aantast. Het wordt veroorzaakt dooe een groep schimmels, dermatofyren genaamd, die gedijen in warme en vochtige omgevingen zoals zwembaden, kleedkamers en  gemeenschappelijke douches. De aandoening wordt gekenmerkt door symptomen zoals jeuk, branderigheid, roodheid, vervelling van de huid en de vorming van blaren of zweren.

Wanneer een persoon in aanraking komt met de schimmels die verantwoordelijk zijn voor zwemmerseczeem, kunnen deze besmet raken. De schimmels zijn te vinden op besmette oppervlakken zoals vloeren, handdoeken of schoenen. Blootsvoets lopen op openbare plaatsen of persoonlijke spullen delen met een besmette persoon verhoogt het risico om de infectie op te lopen. Zodra de schimmels de huid binnendringen via kleine scheurtjes of snijwonden, beginnen ze zich te vermenigvuldigen en een ontstekingsreactie te veroorzaken. Dit leidt tot de kenmerkende symptomen van zwemmerseczeem. De infectie kan zich verspreiden naar andere delen van de voet, inclusief de teennagels.

Zwemmerseczeem spray

Zwemmerseczeem

Door gebruik van de ZanitaZ Probiotische Zwemmerseczeem Spray zullen de klachten sterk verminderen.

Het gebruik van probiotische spray heeft verschillende voordelen bij de behandeling van zwemmerseczeem. Ten eerste helpt het bij het verminderen van jeuk en ontsteking, waardoor symptomen worden verlicht. Ten tweede helpt het bij het herstellen van de natuurlijke balans van bacteriën op de huid, wat helpt bij het voorkomen van terugkerende infecties.

De ZanitaZ probiotische Spray bevat specifieke stammen van bacteriën, die gunstig zijn voor de huid. Deze bacteriën zullen helpen bij het versterken van de natuurlijke afweermechanismen van de huid en het remmen van de groei van schimmels.

Alle ZanitaZ producten zijn puur natuur en niet getest op proefdieren.

miljarden vrienden

Wat is probiotica?

Volgens de definitie van de World Health Organization (WHO) zijn probiotica ‘bacteriën’ of micro-organismen die een positief effect hebben op de gezondheid.

Je huid microbioom , ook wel huidflora of microbiota genoemd, bestaat uit triljoenen bacteriën, schimmels en virussen die op het huidoppervlak en in de lichaamsopeningen leven.

Bij het woord ‘bacteriën’ denk je al gauw aan bewegende beestjes en infecties. Toch zijn niet alle bacterie soorten slecht! In een gezonde, goed functionerende microbioom zorgen goede bacteriën samen voor bescherming tegen en andere bedreigingen vanuit het milieu.
ZanitaZ probiotica ondersteunen de microbioom.

Probiotica zijn passanten: ze oefenen hun werking uit zolang ze worden gebruikt. Door de slijmvliezen te bezetten en ongewenste bewoners te verdringen, brengen ze de balans in de slijmvliezen tijdelijk terug waardoor de lichaamseigen bacteriën het zelf weer goed op kunnen pakken – mits er geen ondermijnende factoren zoals antibiotica meer aanwezig zijn – kan worden hersteld.

Probiotica tegen zwemmerseczeem

Chat met ons
Chat met ons
Hallo, kunnen wij je helpen?