Hooikoorts

Hooikoorts is een allergische reactie van de slijmvliezen van neus en ogen op stuifmeel (pollen) van grassen, bomen en/of struiken.
Hooikoorts heeft weinig met hooi en meestal niets met koorts te maken.

Luchtwegallergie is een verzamelnaam voor allergische aandoeningen aan de luchtwegen. Allergische reacties van je luchtwegen worden veroorzaakt door in de lucht zwevende deeltjes (inhalatieallergenen) in je omgeving.

De allergische reactie vindt plaats in de bovenste luchtwegen (neus, keelholte). Dat gebeurd ook als je allergisch bent voor de vervellingshuidjes en uitwerpselen van de huisstofmijt (die komt vooral in je matras en beddengoed voor) of voor de huidschilfers of veren van huisdieren. Als de allergische reactie diep in de luchtwegen plaatsvindt, is er sprake van allergisch astma. Aanvallen van allergisch astma komen door dezelfde allergenen die de andere luchtwegallergieën veroorzaken. Vaak heb je last van meerdere luchtwegallergieën tegelijk.

Hooikoorts voorkomen

Een goede hooikoorts behandeling en allergie verlichter is het gebruik van de ZanitaZ Probiotische Anti Allergie Roller.

Winkelwagen
Scroll naar boven